Kombi Bakımı Nasıl Yapılır ?
Kombilerin genel kontrolden geçirilmesi, emniyet sistemlerinin kontrol edilmesi iç mekanizma ve parçaların temizlenmesi, gerekli olan ayarların yapılması işlemidir. Her bir kombi kullanıcısının mutlaka yılda 1 kez yaptırması gereken bir uygulamadır. Kombilerin sorunsuz olarak yüksek performansta çalışması ve doğalgaz faturasının cebi yakmaması için kış gelmeden işin ehli kişilere kombi bakımının yaptırılması gerekiyor.
Kombi Bakımında Neler Yapıyoruz
-
- Kombinin içindeki su boşaltılarak kirli su tahliye edilir.
- Genleşme tankının içerisine dolan su pompa vasıtası ile boşaltılır 1.5 bar hava basılır.
- Fan sökülüp temizlenir, rulmanları yağlanır.
- Petek filtresi sökülüp temizlenir.
- Yanma odası sökülüp temizlenir.
- Ateşleme ve iyonizasyon elektrotları sökülüp temizlenir.
- Gaz sızdırmazlık testi yapılır
- Su basınç emniyet sisteminin fonksiyon kontrolü yapılır
- Yakıt ayarı yapılır.
- Reglaj ayarı yapılır.
- Peteklerin havası alınır.
KOMBİ BAKIMI YAPILMAZSA NE OLUR ?
-
- Yanma odasına hava (oksijen)sağlayan fan zaman içerisinde kirlenir ve yeterli miktarda oksijen sağlayamaz buda yakıtın tamamını yakamadan karbonmonoksit gazı olarak bacadan atılmasına sebep olur ve yakıt sarfiyatını artırır.
- Genleşme tankının hava basıncı zaman içerisinde biter ve kombi çalıştığı esnada su basınç sürekli yükselir düşer bu durumda kombinin tüm bağlantı elemanlarını zorlar ve su sızıntıları başlar radyatör ve genleşme tankı gibi ekipmanları patlatabilir bazı kombi modellerinde su sızıntıları ana karta girer ve ana kartın yanmasına sebep olur.
- Zaman içerisinde titreşimden dolayı gaz bağlantı elemanlarında gevşeme olur ve gaz sızıntısı başlar buda yangın çıkmasına sebep olabilmektedir.
- Kombinin su basınç anahtarı zaman içerisinde tıkanıp devredışı kalabilir ve kombinin suyu bitse bile susuz çalışmasına sebep olur buda yüksek ısılara çıkarak yangın çıkartabilir.